جزئیات مقاله

Blog Image
زبان انگلیسی

آیلتس چیست و به درد چه کسانی می‌خورد؟

  • 1402/06/13
  • 2378 بازدید‌

آیلتس! کلاس آیلتس! ماک آیلتس! آیلتس 9! آیلتس آکادمیک و جنرال! این عبارت‌ها را همه ما سال‌ها و سال‌هاست که این طرف و آن طرف شنیده، در بیلبوردهای خیابانی و بنرهای اینترنتی دیده‌ایم و اگر حتی خودمان درگیر این موضوع نبوده باشیم، حتما دور و بر خود چند نفر می‌شناسیم که برای مهاجرت یا به اهداف دیگری به دنبال گرفتن مدرک آیلتس بوده یا هستند.

مطمئن هستیم که شما همین حالا هم درباره آیلتس خیلی چیزها می‌دانید و به همین خاطر است که در حال مطالعه این نوشته هستید. اما ما هم در این نوشته و نوشته های بعدی می‌خواهیم به توضیح کامل اینکه آیلتس چیست، به درد چه افرادی می‌خورد، راه گرفتن آن چیست، نمره آن چگونه محاسبه می‌شود و بسیاری موضوعات دیگر پرداخته و به طور خلاصه از سیر تا پیاز بحث آزمون آیلتس را بررسی کنیم. به این امید که موضوعات مطرح شده بتوانند پاسخگوی بخشی از سوالات شما باشند. پس با ما همراه باشید!
Whast is IELTS

آیلتس چیست؟

چیزی که بسیاری از ما از قبل می‌دانیم این است که آیلتس، یک مدرک معتبر و بین المللی زبان انگلیسی است. واژه IELTS مخفف International English Language Testing System بوده که به معنی “سیستم ارزیابی بین المللی زبان انگلیسی” است. آیلتس توسط موسسه معتبر British Council، بخش ارزیابی انگلیسی دانشگاه کمبریج و موسسه آموزشی IDP استرالیا مدیریت می‌شود.

این آزمون برای افراد غیر انگلیسی زبانی طراحی شده که قصد کار کردن یا تحصیل در یک کشور یا محیط انگلیسی زبان را دارند. این روزها داشتن مدرک آیلتس با نمره‌ای قابل قبول (معمولا 6 به بالا) ابزار لازم برای ورود به موسسات آموزش عالی یا شرکت هایی است که از زبان انگلیسی به عنوان ابزار ارتباط بین افراد استفاده می‌کنند.

آزمون آیلتس امروزه جزو آزمون‌های نسبتا قدیمی، اما بسیار معتبر زبان انگلیسی محسوب می‌شود. این آزمون نخستین بار در سال 1989 برگزار شده و امروزه بیشتر از 1000 مرکز یا سنتر برگزاری آزمون در بیشتر از 140 کشور دنیا از جمله در ایران وجود داشته و خوشبختانه تحریم‌ها هم هنوز باعث نشده‌اند که نتوان در ایران آیلتس گرفت (برای مثال برای گرفتن مدرک PTE حتما نیاز به سفر به خارج از کشور دارید). در کنار این موضوع، محبوبیت و مقبولیت آیلتس در تمام دنیا، باعث شده هر کسی که دنبال مهاجرت است، در مرحله اول به فکر گرفتن آیلتس باشد.

Whast is IELTS
چند نوع مدرک آیلتس وجود دارد و هر یک به درد چه کسی می‌خورد؟

در حال حاضر، سه نوع آزمون آیلتس در دنیا برگزار می‌شود: آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)، آیلتس جنرال (General IELTS) و آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills). هر یک از این سه مورد تفاوت ها و ویژگی‌های خود را داشته که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. البته قبلا درباره تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک نوشته‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را هم مطالعه کنید.

  • آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)
  • واژه آکادمیک در زبان انگلیسی یعنی “دانشگاهی” یا “مرتبط با آموزش”. همان طور که از نام پیداست، آیلتس آکادمیک به درد افرادی می‌خورد که می‌خواهند در برنامه‌های آموزشی به زبان انگلیسی شرکت کرده یا در دانشگاه‌ها و موسسات علمی انگلیسی زبان تحصیل کنند. رشته تحصیلی یا تخصص شما چه پزشکی باشد، چه حقوق، چه مهندسی یا هر چیز دیگر، آیلتس مورد نیاز شما آیلتس آکادمیک است.
  • آیلتس جنرال (General IELTS)
  • آیلتس جنرال را کسانی باید بدهند که برای مهاجرت نیاز به ورود به فضاهای دانشگاهی یا علمی را نداشته و می خواهند از زبان انگلیسی برای کارهای روزمره خود در محیط‌های کاری نه چندان تخصصی استفاده کنند. همچنین کودکان و نوجوانانی که قصد ورود به مدارس انگلیسی زبان را دارند، نیازی به گرفتن آیلتس آکادمیک نداشته و شرکت در ماژول جنرال آزمون آیلتس برایشان کافی است.
  • آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life  Skills)
  • آزمون آیلتس لایف اسکیلز آن نوع کم کاربردتر و کمتر شناخته شده آیلتس بوده که برای افرادی که قصد مهاجرت به انگلستان و گرفتن ویزای این کشور را دارند ساخته شده است. بر خلاف فرم‌های جنرال و آکادمیک، آیلتس لایف اسکیلز کاری به مهارت های نوشتن (Writing) و خواندن (Reading) شما نداشته (به این مورد مفصل خواهیم پرداخت) و فقط شامل دو بخش گفتگو (Speaking) و گوش کردن (Listening) می‌شود.

در اینجا خبری از نمره 1 تا 9 هم نیست (این را هم توضیح خواهیم داد) و فقط به شخص امتیاز A1 (برای همسر یا فرزندان متقاضیان مهاجرت) و B1 (برای گرفتن اقامت دائم اعضای خانواده) داده می‌شود. پیداست که این نوع آیلتس سطح پایین‌تر و بسیار آسان‌تری داشته و فقط توانایی شما در صحبت های روزمره را می‌سنجد. آیلتس لایف اسکیلز به درد افرادی می‌خورد که بدون اهداف خاص کاری یا تحصیلی فقط قصد پیوستن به اعضای خانواده شان در انگلستان را دارند.

Whast is IELTS

بخش های آزمون آیلتس (IELTS TEST SECTIONS)

همانطور که در  بخش های قبلی به صورت کلی اشاره کردیم، آزمون‌های آیلتس جنرال و آکادمیک چهار بخش گوش کردن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و گفتگو (Speaking) دارند. سه بخش اول در یک روز و یک زمان و بدون فاصله از یکدیگر برگزار شده و بخش Speaking ممکن است بسته به زمانی که رزرو کرده‌اید در همان روز بعد از سه بخش اول یا روز دیگری برگزار شود. کل زمان آزمون حدود سه ساعت است.

  • بخش گوش کردن (Listening Test):
  •  در این بخش چهار گفتگوی ضبط شده (RECORDING) برای شما پخش شده که جمعا 30 دقیقه به طول می‌انجامد. هیچ یک از این RECORDING ها دوباره پخش نشده و شما باید حین گوش کردن به سوالات پاسخ دهید. پس از پایان، 10 دقیقه فرصت خواهید داشت که جواب‌های خود را به پاسخنامه (ANSWER SHEET) منتقل کنید.
  • بخش خواندن (Reading Test):
  •  در این بخش باید به 40 سوال که پس از سه یا چهار متن آمده باید پاسخ دهید که برای این کار 60 دقیقه زمان دارید. برای نتیجه گرفتن در این بخش، نیاز به مهارت هایی مثل درک ایده های کلی، جزئیات، منطق، تندخوانی، درک نقطه نظرهای نویسنده و … دارید که در کلاس های آیلتس به شما آموزش داده می‌شود.
  • بخش نوشتن (Writing Test):
  • هم در آیلتس جنرال و هم در آیلتس آکادمیک، بایستی در پاسخ به دو سوال، دو نوشته با رعایت استانداردهای نوشتاری و مفهومی نوشته و در این دو نوشته، بایستی بتوانید نقطه نظرات خود را با دلایل کافی بیان کنید. این بخش هم طبعا تکنیک‌ها و روش‌های خاص خود را داشته که در کلاس‌های آیلتس به شما آموزش داده می‌شود. برای کامل کردن این بخش هم 60 دقیقه فرصت دارید.
  • بخش گفتگو (Speaking Test):
  •  در این بخش، باید روبروی شخص ممتحن (EXAMINER) نشسته و در سه بخش با اون گفتگو داشته باشید. بخش اول معمولا در حد برقراری ارتباط اولیه بوده و در بخش‌های دوم و سوم باید درباره موضوعی که از سمت ممتحن مطرح می‌شود نظرات خود را با رعایت استانداردهایی بیان کنید. در این بخش نه کم حرف بودن و نه پرحرف بودن هیچ کمکی به شما نکرده و بایستی به اندازه و کامل صحبت کنید. طبیعتا این بخش هم مهارت‌های خود را می‌طلبد که باید در کلاس آیلتس فرا بگیرید. مدت زمان این بخش، 11 تا 14 دقیقه است.
Whast is IELTS

نمره دهی (BAND SCALE) در آزمون آیلتس:

در هر دو ماژول جنرال و آکادمیک، بسته به عملکردتان در هر چهار بخش نمره‌ای از 0 تا 9 خواهید گرفت و با توجه به این چهار نمره، نمره کلی آیلتس شما به شما اعلام می‌شود. از این آزمون خبری از قبول شدن یا رد شدن نیست و فقط با توجه به نمره‌ای که دریافت ‌می‌کنید، می‌توانید فرصت خود را در اقدام برای ورود به دانشگاه‌ها و شغل‌های تخصصی امتحان کنید. حال اینکه چه نمره‌ای شما را در چه جایگاهی قرار می‌دهد خود نیازمند مقاله‌ای دیگر بوده و در اینجا فقط به توضیح کلی درباره نمرات 0 تا 9 آیلتس بسنده می‌کنیم:

نمره معادل توضیح
9 عالی اگر تسلط کامل روی زبان انگلیسی داشته و قادر هستید بدون اشتباه، روان و با رعایت استانداردها بهترین نوع ارتباط به زبان انگلیسی را برقرار کنید، می‌توانید نمره 9 بگیرید. گرفتن این نمره حتی برای انگلیسی زبانان بومی (Native) هم آسان نیست.
8 خیلی خوب با توانایی و تسلط کامل در ارتباط به زبان انگلیسی و با وجود اشتباهات بسیار کم یا متوجه نشدن مواردی که شاید فهمیدنشان سخت هم باشد، می‌توانید نمره 8 بگیرید. اما همچنان بایستی دانش و تسلط بسیار بالایی روی جنبه‌های مختلف زبان انگلیسی داشته باشید.
7 خوب با دانش و توانایی پیشرفته زبان انگلیسی و البته نه کامل، می‌توانید نمره 7 بگیرید. برای گرفتن این نمره همچنان نیاز به استفاده از ساختارهای صحیح و رعایت استانداردهای دقیق دارید. برای گرفتن پذیرش در دانشگاه‌ها، نمره 7 امتیازی مثبت محسوب می‌شود.
6 نسبتا خوب با گرفتن نمره 6 آیلتس، همچنان شانس خوبی در گرفتن پذیرش یا پیدا کردن شغل در محیط‌های انگلیسی زبان دارید. طبعا ایراد و اشکال وجود داشته اما نه در حدی که توانایی شما در این زبان زیر سوال برود. حداقل این است که موضوعی که متوجه نشده‌اید را با یک بار تکرار متوجه شده و به آن واکنش صحیح نشان می‌دهید.
5 متوسط با تسلط نسبی روی گرامر و واژگان زبان انگلیسی و البته با وجود اشتباه ولی با توانایی برقرار کردن ارتباط، می‌توانید نمره 5 بگیرید. این نمره برای گرفتن پذیرش‌های شغلی یا دانشگاهی شاید هنوز هم شانس داشته باشد اما در حد بسیار محدود و به شرط گذراندن دوره های پیش نیاز زبان انگلیسی پس از گرفتن پذیرش.
4 نسبتا ضعیف با دانش پایه زبان انگلیسی و توانایی نسبی در برقراری ارتباطات روزمره، می‌توان نمره 4 گرفت. نمره 4 به پایین عملا کاربردی در گرفتن پذیرش‌های شغلی و دانشگاهی ندارد و نیاز دارید با قدرت بیشتری دوباره امتحان دهید. اگر نمره 4 گرفتید، یعنی حتما زبان انگلیسی شما ایرادات فراوانی برای رفع شدن دارد.
3 ضعیف اگر فقط می‌توانید جواب سوالات آسان و آشنا را به صورت محدود بدهید، نمره‌ای در حد 3 خواهید گرفت.
2 خیلی ضعیف در اینجا دیگر عملا ارتباطی در کار نیست و هنوز خیلی کار دارید تا به هدفتان برسید. شاید بتوانید چند سوال خیلی آسان را به شکلی محدود و پر اشتباه پاسخ دهید.
1 بدون توانایی در ارتباط اگر توانایی شما در حد بیان چندین کلمه محدود و بدون جمله‌بندی باشد، نمره شما 1 خواهد بود.
0 کسی در آزمون شرکت نکرده است همین که در آزمون شرکت نکنید کافی است که نمره 0 بگیرید!

منبع: آریانا

نظرات(1)

  1. comment3
    علیرضا نائینی

    تشکر از مقاله مفیدتون، بسیار آموزنده بود.

    1402/06/13 19:15:56
    | پاسخ

فکر خود را اینجا بگذارید

لطفا ابتدا وارد شوید و سپس نظر خود را ارسال نمایید ورود

 مشاوره تلفنی